pleegkind helpen pleegkind helpen

Blog

Solliciteer nu
jeugdopvang en begeleiding

Overstap van jeugdzorgmedewerker naar jeugdbeschermer: Pieters ervaringen

Van een functie in de ambulante jeugdzorg of groepswerker naar een baan als jeugdbeschermer. Waarom zou je die overstap maken? Pieter deed het en werkt inmiddels ook als trainer voor nieuwe jeugdbeschermers. Lees meer over zijn ervaringen.

lezen
jeugdopvang

Van stagiair tot jeugdbeschermer: dit is Hanna’s verhaal

Na het behalen van haar havodiploma reisde Hanna (28) als au pair de hele wereld over, van Amerika tot Italië. Ondertussen volgde ze een thuisstudie counseling. Op haar 22ste dacht ze: een eigen counselingspraktijk, dat is niet mijn toekomst.

lezen
ondersteunen van pleegkinderen

De overstap van groepswerker naar jeugdbeschermer: Natasja's ervaringen

Natasja werkte jarenlang als groepswerker op een woongroep met jongeren/kinderen. Ongeveer een halfjaar geleden maakte zij de overstap naar jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west Zeeland. Ze vertelt je graag meer over haar ervaringen. 

lezen
jeugdopvang en begeleiding

Van advocaat naar jeugdbeschermer: Jantien deed het!

Na haar studie begon Jantien haar carrière als asieljurist. Na 15 jaar advocatuur maakte zij in januari 2022 de overstap naar een baan als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west. Wat trok haar aan in het vak en wat zijn haar drijfveren?

lezen
Pleeggezin jeugdbescherming

Van praktijkschool naar de jeugdzorg: het verhaal van Desiree

3 jaar geleden maakte Desiree de overstap van ondersteuning coördinator op een middelbare praktijkschool naar een baan als jeugdbeschermer. Hoe heeft ze de eerste periode beleefd, en hoe bevalt het haar inmiddels bij Jeugdbescherming west? Lees haar verhaal hier.

lezen
pleegkind begeleiding

Wat onderscheidt Jeugdbescherming west van andere instellingen? Sanne vertelt!

In maart 2018 startte Sanne bij Jeugdbescherming west als jeugdbeschermer. In deze periode heeft ze een jaar bij een andere organisatie gewerkt. Wat was er anders, en waarom keerde ze terug naar Jeugdbescherming west? En wat heeft die ervaring haar bijgebracht? In deze blog vertelt ze haar verhaal.

lezen
pleegkind op bank

Het wettelijk kader van de jeugdbescherming – wat houdt dit in?

Als jeugdbeschermer werk je binnen het wettelijke kader, ook wel het ‘gedwongen kader’ genoemd. Maar wat houdt dat wettelijke kader van de jeugdbescherming nu eigenlijk in? En wat komt erbij kijken? In deze blog lees je meer.

lezen
jeugdbeschermers

Jouw eerste jaar bij Jeugdbescherming west

Als ervaren jeugdzorgmedewerker heb je al met diverse gezinnen te maken gehad. Maar het gedwongen kader van Jeugdbescherming vraagt toch wat meer van je. In deze blog vertellen we graag meer over hoe jij je in jouw eerste jaar ontwikkelt als Jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west.

lezen
pleegmeisje begeleiding

Jeugdbeschermer versus jeugdzorgwerker: de verschillen en leerpunten

Hé, jeugdzorgwerker. Ben je benieuwd naar wat je gaat leren tijdens je opleiding tot jeugdbeschermer? Welke leerpunten vooral van belang zijn voor jouw jeugdzorgfunctie? En wat de grootste verschillen zijn met jouw huidige functie? We zetten het per functie voor je op een rij.

lezen
jeugdbeschermers

Floor keerde na 5 jaar terug in de jeugdzorg

Floor werkte ruim 15 jaar als jeugdzorgmedewerker. Daarna maakte ze 5 jaar een uitstapje naar haar eigen bedrijf. Daarna besloot ze om weer terug te keren in de jeugdzorg, nu werkt zij als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west. Waarom kwam ze weer terug? En hoe ervaart ze haar terugkomst? Je leest het in haar blog.

lezen