pleegkind helpen pleegkind helpen

Blog

Solliciteer nu
jeugdopvang en begeleiding

Overstap van jeugdzorgmedewerker naar jeugdbeschermer: Pieters ervaringen

Van een functie in de ambulante jeugdzorg of groepswerker naar een baan als jeugdbeschermer. Waarom zou je die overstap maken? Pieter maakte zelf de overstap en werkt inmiddels ook als trainer voor nieuwe jeugdbeschermers. Lees meer over zijn ervaringen.

lezen
ondersteunen van pleegkinderen

De overstap van groepswerker naar jeugdbeschermer: Natasja's ervaringen

Natasja werkte jarenlang als groepswerker op een woongroep met jongeren/kinderen. Ongeveer een halfjaar geleden maakte zij de overstap naar jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west Zeeland. Ze vertelt je meer over haar ervaringen. 

lezen
pleeggezin helpen

Na 10 jaar terug in de jeugdzorg: Boukje deed het

Boukje gooide na 10 jaar als raadsonderzoeker radicaal het roer om: ze begon haar eigen winkel. Maar de jeugdzorg en de kinderen/jongeren bleven altijd in haar hart zitten. Ze besloot terug te keren. Maar nu als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west.

lezen
Pleeggezin jeugdbescherming

Van praktijkschool naar de jeugdzorg: het verhaal van Desiree

Desiree maakte 3 jaar geleden de overstap van ondersteuning coördinator op een middelbare praktijkschool naar een baan als jeugdbeschermer. Hoe heeft ze de eerste periode beleefd, en hoe bevalt het haar inmiddels bij Jeugdbescherming west? Lees haar verhaal hier.

lezen
pleegkind op bank

Het wettelijk kader van de jeugdbescherming – wat houdt dit in?

Als jeugdbeschermer werk je binnen het wettelijke kader, ook wel het ‘gedwongen kader’ genoemd. Maar wat houdt dat wettelijke kader van de jeugdbescherming nu eigenlijk in? En wat komt erbij kijken? In deze blog lees je meer.

lezen
jeugdbeschermers

Jouw eerste jaar bij Jeugdbescherming west

Als ervaren jeugdzorgwerker heb je al met diverse gezinnen te maken gehad. Maar het gedwongen kader van Jeugdbescherming vraagt toch wat meer van je. Zo ontwikkel jij je in jouw eerste jaar als Jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west.

lezen
pleegmeisje begeleiding

Jeugdbeschermer versus jeugdzorgwerker: de verschillen en leerpunten

Hé, jeugdzorgwerker. Ben je benieuwd naar wat je gaat leren tijdens je opleiding tot jeugdbeschermer? Welke leerpunten vooral van belang zijn voor jouw jeugdzorgfunctie? En waarin de grootste verschillen zitten met jouw huidige functie? We zetten het per functie voor je op een rij.

lezen
jeugdbeschermers

Floor keerde na 5 jaar terug in de jeugdzorg

Floor werkte ruim 15 jaar als jeugdzorgmedewerker. Daarna maakte ze 5 jaar een uitstapje naar haar eigen bedrijf. Daarna besloot ze om weer terug te keren in de jeugdzorg, nu werkt zij als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming west. Waarom kwam ze weer terug? En hoe ervaart ze haar terugkomst? Je leest het in haar blog.

lezen