vader en pleegkinderen vader en pleegkinderen

Over Jeugdbescherming west

Solliciteer nu

Jeugdbescherming west 

Bij Jeugdbescherming west is geen dag hetzelfde. Ieder gezin en iedere situatie is anders. Ook maatschappelijke en politieke ontwikkelingen hebben invloed op het werk. Eén ding verandert niet, het kind of de jongere staat altijd centraal. Daarom werken er bij ons flexibele medewerkers, met hart voor hun werk, die stevig in hun schoenen staan. Om medewerkers goed toe te rusten op het dynamische werk, is er binnen onze organisatie voortdurend aandacht voor ontwikkeling en scholing. 

begeleiden van pleegkinderen

Missie & visie 

Ieder kind moet vanuit een veilige basis kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Helaas is die veilige basis er niet voor ieder kind, omdat ouders die niet kunnen creëren of in stand kunnen houden. Soms moet daarom zelfs een rechter ingrijpen, en dan komt Jeugdbeschermer west in beeld. Gezien de kwetsbare situatie van zo’n gezin is het belangrijk dat wij ons werk goed en vooral ook zorgvuldig uitvoeren. We werken daarom continu samen met het kind, de ouders, hun netwerk en de betrokken hulpverleners. Ook reflecteren we continu op wat we doen, zodat we blijven leren. Ieder kind blijvend veilig, dat is onze missie. Meer weten over Jeugdbescherming west en onze aanpak? Bekijk dan ook eens onze website.

Onze werkwijze: gezinsgerichte aanpak 

Onze aanpak is gezinsgericht. Dit houdt in dat we altijd werken met het gezin en daarbij ook altijd het kind betrekken. We werken met de FFP-methode (Functional Family Parole). 

We doorbreken patronen binnen het gezin om duurzame veiligheid voor het kind te bereiken. We houden hierbij continu zicht op de veiligheid van de kinderen en handelen we in geval van onveiligheid. In het proces is veel aandacht voor gesprektechnieken bij onze jeugdbeschermers. 

Jeugdbescherming gezinsbegeleiding
pleegkind jongen

Inclusie & diversiteit 

De multiculturele samenleving die we in Nederland rijk zijn, zien we ook terug in de gezinnen die wij begeleiden. Daarom is inclusie en diversiteit een belangrijk thema binnen Jeugdbescherming west. We willen zo goed mogelijk aansluiten bij gezinnen in al onze locaties, zodat ze zich zoveel mogelijk gehoord en gezien voelen. Daarom trekken wij graag mensen aan met verschillende culturele achtergronden. Heb je dus een niet-Nederlandse achtergrond en denk je aan een carrière als jeugdbeschermer, solliciteer dan zeker. 

pleegkind serieuspleegkind serieus

Ook het verschil maken? 
Vind de vacature die bij jou past

Onze 9 kernprincipes

digitaal en fysiek contact jeugdzorg

We praten altijd met het kind

Jeugdbescherming begeleiding en opvang

1 gezin, 1 plan, 1 jeugdbeschermer

jeugdbeschermers

Maatwerk doen waar het de cliënt om gaat

aandacht voor het kind

Doe alleen het waardewerk

jeugdopvang

Wij werken als één team

vader en pleegkinderen

100% schone overdracht

jeugdbescherming

Deskundigheid op de juiste plek en tijd

pleegkind jongen

Continue doorstroom

jeugdopvang en begeleiding

Pull not push

Locaties 

Medewerkers van Jeugdbescherming west zetten zich in de provincie Zeeland elke dag in voor een veilig opgroeiklimaat voor kinderen en jongeren. Dat doen zij op de volgende regio's: Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en de Oosterschelde regio.

Behalve in Zeeland bevindt Jeugdbescherming west zich ook in de regio's Haaglanden, Zuid-Holland-Midden, Zuid-Holland-Noord en Zuid-Holland Zuid.

Solliciteer direct

Word jij één van onze nieuwe jeugdbeschermers? Vul het sollicitatieformulier hieronder in!

Nog vragen? Stel ze aan