pleeggezin jeugdopvang pleeggezin jeugdopvang

Werken bij Jeugdbescherming west

Solliciteer nu

Werken bij Jeugdbescherming west 

Bij Jeugdbescherming west houden we ons elke dag bezig met het vergroten van een veilig opvoedklimaat van de kinderen en de jongeren die we mogen begeleiden. Geen dag is hetzelfde en dit brengt een behoorlijke dynamiek met zich mee. Als jeugdbeschermer ben je regievoerder, dit is een uitdagende en intensieve baan. Dit vraagt dat je stevig in je schoenen staat. Daarom krijg je bij ons altijd volop persoonlijke begeleiding en coaching, want jij moet vanuit een gezonde werkbalans je werk kunnen doen. Jouw welzijn en ontwikkeling staat bij ons centraal!

Kennismakingsgesprek

Dit doen we online of op kantoor.

Online assessment
Klikgesprek met teammanager & team
Arbeidsvoorwaardengesprek
Contract
Toegang tot de introductie-app
Scholing via JBweet
Caseload opbouwen

Wat kun je verwachten? 

Hiernaast zie je hoe jouw medewerkersreis, van kennismaking tot volwaardig jeugdbeschermer, eruitziet. 

Gestructureerd inwerkprogramma

Wij doen er alles aan om je een soepele start te geven. Zo krijg je voor jouw indiensttreding de belangrijkste informatie voor jouw functie stapsgewijs te lezen in onze introductie-app. Denk ook aan waar je op moet letten bij de voorbereiding van je eerste werkdag. Ga je aan de slag, dan heb je eerst een 10-daagse basistraining om te leren over het vak en alles wat erbij komt kijken, zoals ook de juridische aspecten.

Meer over ons inwerkprogramma

jeugdopvang

Zorgvuldige werkwijze voor carrièreswitchers en andere nog niet SKJ-geregistreerde professionals 

Ben je werkzaam in een andere branche of werk je al in de jeugdzorg, maar heb je geen SKJ-registratie? Ook dan maken we graag kennis met je. Afhankelijk van je persoonlijke ambities bekijken we graag met je of het mogelijk is om een traject tot SKJ-registratie te volgen. Na dit traject kun je vervolgens als jeugdbeschermer aan de slag. Binnen Jeugdbescherming west kennen we ook functies waarvoor een SKJ-registratie niet direct noodzakelijk is. We vertellen je er graag meer over.

Lees meer

Je staat er niet alleen voor 

Vanaf dag één hebben wij aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling: je staat er bij ons niet alleen voor. Jeugdbeschermer zijn is een pittige baan, daarom willen we goed voor je zorgen. Voor onze jeugdbeschermers hanteren we de volgende uitgangspunten: 

  • Je wordt niet in één keer in het diepe gegooid; je caseload wordt opgebouwd in een tempo dat bij jou past.
  • We hebben aandacht voor hoe je in je vel zit. Zo creëren we een veilige leeromgeving.  
  • Alles is bespreekbaar, of het nu gaat over de gezinnen waarmee je werkt of je persoonlijke situatie. Reflecteren en leren zorgt ervoor dat je een betere jeugdbeschermer wordt en een goede werkprivébalans kunt behouden.
  • We spreken elkaar tijdens reflectiemomenten; dit gebeurt iedere week bij casuïstiek.

Belangrijke besluiten neem je nooit alleen; samen met je team kom je tot besluitvorming.

Meer over persoonlijke ontwikkeling

jeugdopvang

Je moet weten waar je valkuilen liggen, waar je getriggerd wordt en hoe je jezelf kan beschermen. Daar is veel aandacht voor.

Sanne, jeugdbeschermer.

pleegkind lachend

Ondersteuning en trainingen 

Als je bij ons start krijg je een begeleider persoonlijke ontwikkeling toegewezen. Waar nodig of gewenst kun je ook terecht bij een van onze interne coaches. Je doorloopt geregeld praktijkgerichte trainingen met je team. Denk aan onderwerpen als complexe scheidingen of hoe je de regie krijgt in een gezin. Daarnaast kun je je zelf bij ons inschrijven voor aanvullende trainingen. De trainingen verzorgen wij grotendeels zelf vanuit JBweet en worden gegeven door onze eigen trainers of experts vanuit het veld.

Meer over onze trainingen

Interne doorgroeimogelijkheden 

Wil je je verder ontwikkelen naast je werk? We bieden talentontwikkelprogramma’s aan, waarin je kunt doorgroeien naar gedragswetenschapper, teammanager of een andere functie. Ook heb je de mogelijkheid om, naast je werk als jeugdbeschermer, diverse neventaken op te pakken. We bekijken graag samen met jou wat hierin passend is.

Meer over doorontwikkelen als jeugdbeschermer

jeugdbescherming jeugdzorg
pleegkind klimmen

Uitgebreid vitaliteitsprogramma 

Bij Jeugdbescherming west bieden we je een uitgebreid vitaliteitsprogramma aan, met onder andere yogalessen en hardloopprogramma’s. Bovendien zorgen we ervoor dat jouw werkinrichting optimaal is en dat er altijd voldoende ruimte is om veilig op kantoor te werken met je collega’s. Naar wens kun je ook tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Meer over ons vitaliteitsprogramma

Werknemers aan het woord

Elk kind, elk gezin is uniek, waardoor je kennis wordt vergroot over de verschillende problematieken. Je blijft lerende.

Jeugdbescherming west - Brigitte

Ik vind het fijn om te werken bij Jeugdbescherming west. Veel zaken zijn duidelijk en goed geregeld. Daarnaast staan collega’s klaar om elkaar te helpen en om te ondersteunen. Binnen jeugdbescherming west heb je ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Jeugdbescherming west - Lineesa

Jeugdbescherming west zie ik als een inspirerende werkgever, echt een lerende organisatie waarbij vanaf dag 1 aandacht is voor de ontwikkeling van de medewerkers. Er wordt regelmatig geëvalueerd: hoe de werkdruk is, hoe het werkplezier wordt ervaren. En dat vind ik erg belangrijk gezien het werkveld en wat er allemaal op ons af kan komen.

Jeugdbescherming west - Alper
  • jeugdbeschermers
  • aandacht voor het kind
  • jeugdbeschermers

Solliciteer direct

Word jij één van onze nieuwe collega's? Vul het sollicitatieformulier hieronder in!

Ben je op zoek naar een stage? Kijk dan op deze pagina!

Nog vragen? Stel ze aan