pleeggezin jeugdopvang pleeggezin jeugdopvang

Werken bij Jeugdbescherming west

Solliciteer nu

Werken bij Jeugdbescherming west 

Bij Jeugdbescherming west ben je elke dag bezig met de veiligheid van het kind of de jongere in het gezin dat je onder je hoede hebt. Geen dag is hetzelfde, wat het werk als jeugdbeschermer zo boeiend maakt. Maar het is ook een pittige baan, waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Daarom krijg je bij ons altijd volop persoonlijke begeleiding en coaching, want jij moet je werk lekker kunnen doen. Jouw welzijn en ontwikkeling staan bij ons centraal! 

Kennismakingsgesprek

Dit doen we online of op kantoor

Online assessment
Klikgesprek met teammanager
Arbeidsvoorwaardengesprek
Contract
Toegang tot de introductieapp
10-daagse basistraining
Caseload opbouwen

Wat kun je verwachten? 

Hiernaast zie je hoe jouw medewerkerreis, van kennismaking tot volwaardig jeugdbeschermer, eruit ziet. 

Gestructureerd inwerkprogramma

Wij doen er alles aan om jou een soepele start te geven. Zo krijg je voor jouw indiensttreding de belangrijkste informatie voor jouw functie stapsgewijs te lezen in onze introductieapp. Denk ook aan waar je op moet letten bij de voorbereiding van je eerste werkdag. Ga je aan de slag, dan heb je eerst een 10-daagse basistraining om te leren over het vak en alles wat erbij komt kijken, zoals ook de juridische aspecten.

Lees meer

Je staat er niet alleen voor 

Vanaf dag 1 krijg je persoonlijke aandacht om te leren en ontwikkelen: je staat er dus niet alleen voor. Jeugdbeschermer is een pittige baan, daarom moeten we goed voor je zorgen. Deze principes houden we aan voor onze jeugdbeschermers: 

  • Je wordt niet in één keer in het diepe gegooid, je caseload wordt langzaam opgebouwd.
  • We hebben aandacht voor hoe je in je vel zit, en creëren zo een veilige leeromgeving.  
  • Alles is bespreekbaar, of het nu persoonlijk is of over cliënt(en) gaat. Vrijuit spreken zorgt dat je een betere jeugdbeschermer wordt en in balans blijft als medewerker.
  • We spreken elkaar tijdens intervisie. Dit gebeurt iedere week bij casuïstiek.
  • Belangrijke besluiten neem je nooit alleen; er kijkt altijd een collega mee.  
jeugdopvang

Je moet weten waar je valkuilen liggen, waar je getriggerd wordt en hoe je jezelf kan beschermen. Daar is veel aandacht voor. - Sanne, jeugdbeschermer.

pleegkind lachend

Ondersteuning en trainingen 

Je krijgt bij ons persoonlijke begeleiding in de vorm van een coach, en doorloopt geregeld praktijkgerichte trainingen met je team. Denk aan onderwerpen als complexe scheidingen, hoe je spelenderwijs kunt praten met kinderen of hoe je de regie krijgt in een gezin. Daarnaast kun je je zelf bij ons inschrijven voor aanvullende trainingen. 

Interne doorgroeimogelijkheden 

Wil je je verder ontwikkelen naast je werk? We bieden je talentontwikkelprogramma’s, waarin je kunt doorgroeien naar gedragswetenschapper, teammanager of andere rollen. Ook heb je naast je werk als jeugdbeschermer de mogelijkheid om rond de 8 uur per week diverse nevenrollen op te pakken, onder andere begeleider persoonlijke ontwikkeling, coach, beleidsmedewerker, projectleider. 

jeugdbescherming jeugdzorg
pleegkind klimmen

Uitgebreid vitaliteitsprogramma 

Ook bieden we bij Jeugdbescherming west een uitgebreid vitaliteitsprogramma aan met bijvoorbeeld yogalessen en hardloopprogramma’s, en zorgen we dat jouw werkinrichting optimaal is. Daarbij kun je bij ons tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Er is altijd voldoende ruimte om veilig op kantoor te werken met je collega-jeugdbeschermers.  

Zorgvuldige werkwijze voor carrièreswitchers  


Ben je werkzaam in een andere branche en wil je jeugdbeschermer worden, dan zijn er meerdere routes mogelijk. Dit is afhankelijk van je werkervaring en of je wel of geen SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) hebt. 

  • Wanneer je een lang traject (>9 maanden) tot SKJ-registratie moet doorlopen, bieden wij je de mogelijkheid om je via Stap-In Jeugdzorg in een periode van 2 jaar te ontwikkelen tot jeugdbeschermer.

  • Voor trajecten met een kortere duur bestaat de mogelijkheid om tijdens je traject tot SKJ registratie aan de slag te gaan als ondersteunend jeugdbeschermer. Het traject tot registratie is voor iedereen anders, afhankelijk van eerdere opleiding(en) en werkervaring. Binnen onze organisatie hebben wij ervaring met EVC- trajecten, aanvullende scholing (45 EC) en geaccrediteerd praktijkprogramma voorafgaand of tijdens eerste jaar van registratie. De kosten voor deze trajecten betalen wij.

Meer weten over onze werkwijze? Op de site van Jeugdbescherming west lees je er alles over. 

Lees meer

 

pleegkind begeleiding

Werknemers aan het woord

Elk kind, elk gezin is uniek, waardoor je kennis wordt vergroot over de verschillende problematieken. Je blijft lerende.

Jeugdbescherming west - Brigitte

Ik vind het fijn om te werken bij Jeugdbescherming west. Veel zaken zijn duidelijk en goed geregeld. Daarnaast staan collega’s klaar om elkaar te helpen en om te ondersteunen. Binnen jeugdbescherming west heb je ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Jeugdbescherming west - Lineesa

Jeugdbescherming west zie ik als een inspirerende werkgever, echt een lerende organisatie waarbij vanaf dag 1 aandacht is voor de ontwikkeling van de medewerkers. Er wordt regelmatig geëvalueerd: hoe de werkdruk is, hoe het werkplezier wordt ervaren. En dat vind ik erg belangrijk gezien het werkveld en wat er allemaal op ons af kan komen.

Jeugdbescherming west - Alper
  • jeugdbeschermers
  • aandacht voor het kind
  • jeugdbeschermers

Solliciteer direct

Word jij één van onze nieuwe jeugdbeschermers? Vul het sollicitatieformulier hieronder in!

Nog vragen? Stel ze aan