vader en pleegkinderen vader en pleegkinderen

FAQ

Solliciteer nu

Categorieën

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten als ik bij Jeugdbescherming west kom te werken?

Jeugdbescherming west vindt het belangrijk dat je ruimte voelt om te leren. Fouten maken is de normaalste zaak van de wereld, daar leer je alleen maar van. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om jouw caseload in je eigen tempo op te bouwen. Bij het verdelen van de cases kijken we ook welke bij jouw persoonlijkheid passen. Heb je het gevoel dat je aan je max zit? Geef het vooral aan, dan kijken we samen naar een oplossing. Ook als je ergens tegenaan loopt, kijken we graag met je mee. Je staat er als jeugdbeschermer nooit alleen voor.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit bij Jeugdbescherming west? 

Na een kennismakingsgesprek met een hr-adviseur nemen we een online assessment af. Door het gesprek en met behulp van het assessment kijken wij of  de functie van jeugdbeschermer bij je past. Het geeft jou ook inzichten en helpt je een besluit te nemen of het vak jeugdbeschermer iets voor je is. Als we beiden positief zijn, stellen we je voor en volgt een gesprek met je teammanager. Als dat van twee kanten positief is, kun je een of meerdere dagen meelopen. Zo krijg je in korte tijd een nog beter beeld van de functie jeugdbeschermer. We vinden het belangrijk dat je weet wat het werk van jeugdbeschermer betekent in de prakrijk.

Wat leer ik tijdens mijn opleidingstraject tot jeugdbeschermer?

Tijdens de 10-daagse training aan het begin van jouw opleidingstraject volg je trainingen over bijvoorbeeld complexe scheidingen en kindermishandeling. De trainingen zijn allemaal onderdeel van de leerlijn aan onze Akademie. In die trainingen is ook aandacht voor het juridische gedeelte van je functie. Denk aan de juridische kennis die je nodig hebt om rechtszaken te volgen. Daarnaast neem je deel aan intervisiebijeenkomsten, daar kun je bespreken waar je tegenaan loopt. In de eerste maanden loop je vooral mee met je collega's, zodat je kunt leren door hen te observeren, bijvoorbeeld: hoe pakken zij een gesprek met ouders aan?  

Op welke manier word ik begeleid tijdens mijn traject tot jeugdbeschermer?

Al vanaf je eerste dag krijg je een begeleider persoonlijke ontwikkeling (bpo’er) aangewezen. Dit is een ervaren jeugdbeschermer bij wie je terecht kunt met je problemen of vragen. Daarnaast volg je intervisiebijeenkomsten en bespreek je wekelijks met je teammanager waar je tegenaan loopt en wat je leerpunten zijn. Als je behoefte hebt aan extra coaching is dat mogelijk. 

Hoe ziet een dag als jeugdbeschermer eruit?

Als jeugdbeschermer leg je huisbezoeken af en praat je met bijvoorbeeld scholen over het verzuim en het gedrag van een jongere. Je schrijft plannen van aanpak om negatieve patronen binnen gezinnen om te zetten naar positieve patronen. Met collega's, de gedragswetenschapper en de gespreksbegeleider overleg je over je plannen. Je woont regelmatig rechtszittingen bij. Geen dag is hetzelfde, je weet nooit wat er op je afkomt want er kunnen altijd andere prioriteiten tussendoor komen. 

Hoe ziet het eerste jaar bij Jeugdbescherming west eruit?

De eerste maanden zijn vooral gericht op jou zo goed mogelijk inwerken. Je loopt met je collega's mee en volgt trainingen, onder andere over het schrijven van rapportages. In het eerste jaar bouw je in je eigen tempo je caseload op. Na een paar maanden heb je bijvoorbeeld een aantal cases op je eigen naam staan. Verder volg je intervisiebijeenkomsten, heb je gesprekken met je begeleider persoonlijke ontwikkeling en met je teammanager.   
 

Werk ik als jeugdbeschermer ook onregelmatige uren?

In principe werk je als jeugdbeschermer op doordeweekse dagen tijdens kantoortijden. Je bent de weekenden vrij. Soms kan het voorkomen dat je buiten deze tijden moet werken, bijvoorbeeld omdat een jongere is opgepakt en er direct actie vereist is. Maar dit zijn uitzonderlijke situaties. Daarnaast werkt Jeugdbescherming west met een bereikbaarheidsdienst. Dan moet je ook buiten kantoortijden bereikbaar zijn voor crisissituaties. Dat komt niet vaak voor en je hoeft dat ook niet in je eerste jaar te doen. 

Moet ik als beginnend jeugdbeschermer meteen mee naar de rechtbank?

Als beginnend jeugdbeschermer geven we je zeker niet meteen de verantwoordelijkheid over een rechtszaak. Het gaat immers om de verantwoordelijkheid over een kwetsbaar kind. We nemen je stap voor stap mee in het proces. Zo loop je eerst mee met meer ervaren jeugdbeschermers. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat je meeschrijft aan stukken, zoals verweerschriften. Dit bouwen we langzaam op. Pas als we het erover eens zijn dat jij hier klaar voor bent, krijg je de juridische zelfstandigheid voor jouw cases.

Kan ik ook nog doorgroeien in mijn functie als jeugdbeschermer?

Dat kan zeker. Als je een ervaren jeugdbeschermer bent, is het mogelijk om door te groeien naar teammanager. Heb je een wo-masteropleiding zoals pedagogische wetenschappen of ontwikkelingspsychologie? Dan is een baan als gedragswetenschapper ook een optie. Daarnaast is het mogelijk om taakverrijking te krijgen binnen jouw functie. Denk daarbij aan een nevenrol als gespreksbegeleider, interne coach of begeleider persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over doorontwikkeling binnen Jeugdbescherming west

Ik kom uit een ander vakgebied dan de jeugdzorg kan ik jeugdbeschermer worden?

Als je ervaring hebt met het werken met jongeren, bijvoorbeeld als docent, sportcoach of als juridisch hulpverlener kun je zeker jeugdbeschermer worden. Wel moet je dan aanvullende scholing volgen. Dit tweejarige traject kun je volgen bij StapIn Jeugdzorg. Tijdens dat traject werk je het eerste jaar op een groep waar je kennismaakt met werken in de jeugdzorg. Dat jaar ga je ook aan de slag met je SKJ-registratie. In het tweede jaar volg je trainingen bij Jeugdbescherming west waardoor je kennismaakt met het vak van jeugdbeschermer.

Wat is het verschil tussen jeugdzorgmedewerker en jeugdbeschermer?

Als je al in de jeugdzorg werkt en de overstap maakt naar jeugdbeschermer, dan is het grootste verschil dat je niet meer hoofdzakelijk aan het hulpverlenen bent. Je werkt veel meer overkoepelend; je hebt een regiefunctie. Dat houdt in dat je vooral kijkt naar wat een gezin nodig heeft. Je stelt een plan op en schakelt met ouders, scholen en rechters. Je bent vaak langdurig betrokken bij een gezin. Jouw doel? Een kind blijvend veilig houden. 

Wat is een caseload?

Als jeugdbeschermer werk je aan verschillende cases. Elke case bestaat uit één gezin. In totaal krijg je ongeveer 14 cases, dat is dus een volle caseload. Als je net start als jeugdbeschermer bouw je het aantal cases langzaam op. Zo krijg je de tijd om te wennen aan het vak. 

Wat is het juridisch kader of gedwongen kader?

Als jeugdbeschermer wordt jouw hulp ingeroepen door een uitspraak van de kinderrechter. Die heeft bepaald dat ouders de veiligheid van een kind niet (meer) goed kunnen waarborgen. De kinderrechter stelt dan een jeugdbeschermingsmaatregel in, zoals een ondertoezichtstelling. Dit houdt in dat je tegen de zin van de ouders begeleiding biedt voor het gezin. Daarbij heb je te maken met een juridisch kader. Je helpt de ouders verplicht bij de opvoeding en ontwikkeling van het kind, maar de ouders houden wel het gezag over het kind. Je opereert dus als jeugdbeschermer binnen de wet, waarbij de focus altijd op de veiligheid van het kind ligt. Dat noemen we een juridisch of gedwongen kader.

Wat is een SKJ-registratie?

SKJ staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Dit is een beroepsregister voor hbo- en wo-professionals in de jeugdzorg. Met een SKJ-registratie laat je zien dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt om kinderen en jongeren te helpen. In de jeugdzorg kom je soms namelijk complexe situaties tegen. Daarom heeft de Jeugdwet bepaald dat sommige werkzaamheden alleen uitgevoerd mogen worden door een professioneel die SKJ-geregistreerd is. 

Ik ben nog niet SKJ-geregistreerd, wat nu?

Als je een hbo-diploma hebt behaald in het sociaal-agogisch onderwijs, zoals social work, pedagogiek of toegepaste psychologie, kun je je waarschijnlijk laten registreren. (Zie de voorwaarden). Heb je deze opleiding niet, dan kun je door middel van bijscholing een SKJ-registratie behalen. Dit kan door een traject te volgen bij StapIn Jeugdzorg. 

Mijn SKJ-registratie is verlopen, wat moet ik doen?

Ben je eerder al SKJ-geregistreerd geweest? Dan kun je een verzoek tot herintreding indienen. De eisen van je herintreding hangen af van je vooropleiding en werkervaring. De eisen zijn voor jeugdzorgmedewerkers bijvoorbeeld anders dan voor orthopedagogen. Ook hoelang je geregistreerd bent geweest, bepaalt wat de eisen zijn. Je leest meer over de herregistratie op de website SKJ.