pleegkind jongen pleegkind jongen

Stage lopen

Solliciteer nu

Ben je nieuwsgierig naar werken binnen jeugdzorg? Dan nodigen we je van harte uit om stage te komen lopen bij Jeugdbescherming west. Twee keer per jaar, in september en februari, kun je bij ons aan de slag als stagiair om waardevolle praktijkervaring op te doen in ons werkveld. We bieden jou een leeromgeving die je uitdaagt, ondersteunt en voorbereidt op een toekomst als jeugdbeschermer. Benieuwd wat je kunt verwachten? Op deze pagina vind je alle informatie.

Jeugdbescherming begeleiding en opvang

Jouw start als toekomstig jeugdbeschermer

Volg je de opleiding Social Work of een andere studie binnen het sociaal domein? Dan kun je bij ons terecht voor een uitdagende stage als jeugdbeschermer. Hierbij vragen we van je dat je bij de start van je stage in het derde leerjaar zit, zodat je voldoende theoretische kennis hebt opgedaan om in de praktijk te brengen. De stage duurt meestal een half jaar, maar we stemmen de exacte periode graag af op jouw opleidingseisen. Natuurlijk krijg je ook een passende stagevergoeding voor jouw bijdrage.

Ontdek onze vacatures

Jouw stage op maat

Je groeit het meest als je op de juiste manier wordt uitgedaagd, daar zijn we bij Jeugdbescherming west van overtuigd. Daarom zorgen we ervoor dat jouw takenpakket maatwerk is. Met behulp van een zorgvuldige wegingstabel kijken we naar jouw vaardigheden en ervaringen om te bepalen welke werkzaamheden je kunt uitvoeren. Naarmate je verder komt in je stage, groeien je verantwoordelijkheden mee. Zo krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

vader met pleegkinderen
jeugdbescherming

Een stevige basis

Als stagiair duik je niet alleen in de praktijk, maar volg je ook trainingen, zoals een introductie in Funtional Family Parole (FFP). Dat is de werkwijze die elke jeugdbeschermer binnen onze organisatie hanteert. Zo maak je kennis met de kern van ons werk en leg je alvast een stevige basis voor je toekomst als jeugdbeschermer.

Ondersteuning & verbinding

We zorgen ervoor dat je alle ondersteuning krijgt die je tijdens je stage nodig hebt. Zo word je gekoppeld aan een stagebegeleider die zelf jeugdbeschermer is binnen onze organisatie. Met alle vragen over het werk kun je bij hem of haar terecht; ook staat je stagebegeleider klaar om je te ondersteunen in situaties die je op de werkvloer tegenkomt. Daarnaast neem je regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten, waar je andere stagiairs ontmoet uit alle regio’s. Hier kunnen jullie ervaringen delen, samen reflecteren op het werk en van elkaar leren.

Onderzoeksstages

Wil je een onderzoek bij ons uitvoeren? Ook dat kan! Voor onderzoeksstages hebben we doorgaans geen vacatures uitstaan, maar jouw eigen initiatief is meer dan welkom. We horen graag met welke onderzoeksvraag je aan de slag wilt en wat je hierin nodig hebt; dan kijken wij samen met je wat er mogelijk is. Stuur ons gerust je open sollicitatie, we zien je voorstel graag tegemoet!

Stuur ons je open sollicitatie voor een onderzoeksstage

bescherming van de jeugd
pleeggezin ondersteunen

Kom leren & ervaren bij Jeugdbescherming west

Klaar om je studiekennis tot leven te wekken en écht te ervaren wat een baan als jeugdbeschermer inhoudt? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten! In september en oktober publiceren we hier de vacatures voor stages vanaf februari; in februari kun je je aanmelden voor stages die starten in september. Hoe de sollicitatieprocedure eruitziet verschilt per regio; alle benodigde informatie kun je terugvinden in de vacature. We leren je graag kennen!

Naar onze vacatures