jeugdzorg gesprek jeugdzorg gesprek

Persoonlijke ontwikkeling

Solliciteer nu

Bij Jeugdbescherming west vinden wij het belangrijk dat jij aan je vaardigheden blijft werken en kunt blijven groeien. Daarom zorgen we voor een werkomgeving waarin jij hier de ruimte voor krijgt. Benieuwd hoe wij je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

 

Deze collega’s ondersteunen jou

Natuurlijk kun je met hulpvragen terecht bij iedereen binnen je team, maar er zijn een aantal collega’s die er speciaal zijn om jou te ondersteunen. Dit zijn je begeleider persoonlijke ontwikkeling (BPO’er), de interne coaches en het bedrijfsopvangteam (BOT).

pleegmeisje begeleiding

Begeleider persoonlijke ontwikkeling: jouw sparringpartner

Zodra je als jeugdbeschermer start bij Jeugdbescherming west, krijg je een begeleider persoonlijke ontwikkeling (BPO’er) toegewezen. Bij deze vertrouwenspersoon kun je tijdens je gehele eerste jaar terecht met al je vragen of uitdagingen. Hij of zij is getraind om met je mee te denken over je ontwikkeling en je hierin te begeleiden. Samen bekijken jullie wat jouw kwaliteiten en mogelijke valkuilen zijn en hoe je hier in je werk het beste mee kunt omgaan.

Interne coach: hulp bij elke loopbaanvraag

Werk je al wat langer bij ons en heb je een vraag over je loopbaan? Of worstel je met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé? Met zulke vragen kun je terecht bij een van onze interne coaches. Zij zijn zelf jeugdbeschermer geweest en begrijpen dus goed waar je in dit werk tegenaan kunt lopen. Ze staan voor je klaar met hulp en advies om knelpunten weg te nemen en ervoor te zorgen dat jij kunt groeien in je rol.

jeugdbeschermers
jeugdopvang

Bedrijfsopvangteam: ondersteuning op elk moment

Heb je een heftige situatie meegemaakt tijdens je werk? En heb je behoefte aan een luisterend oor, hulp of ondersteuning? Dan kun je dat aangeven bij het bedrijfsopvangteam (BOT). Dit team bestaat uit collega’s die getraind zijn in het bieden van een luisterend oor en praktische hulp na heftige ervaringen. Zij geven je advies en bepalen samen met jou wat eventuele vervolgstappen zijn. Je staat er dus nooit alleen voor.

Doorgroeien met onze talentontwikkelprogramma’s

Misschien ben je er na een tijdje aan toe om door te groeien naar een andere functie binnen Jeugdbescherming west. In dat geval kun je ons talentontwikkelprogramma (TOP) tot gedragswetenschapper of teammanager volgen. Het programma duurt een half jaar tot negen maanden en bestaat uit een mix van trainingen, verzorgd door externe en interne trainers. In een groep van ongeveer zes personen leer je alles wat je voor je nieuwe functie moet weten: van gesprekstechnieken of managementvaardigheden tot nog meer kennis over onze organisatie en het werkveld.

 

Praktijkervaring opdoen

Volg je het programma tot gedragswetenschapper? Dan zorgen wij voor een stageplek binnen onze organisatie. Je loopt dan een tijdje mee met een ervaren gedragswetenschapper en kunt de theorie zo direct toepassen in de praktijk. Bovendien is de kans groot dat je na afronding van het programma als gedragswetenschapper binnen Jeugdbescherming west aan de slag kunt gaan.

jeugdopvang begeleiden en coordineren

Verrijk je rol binnen Jeugdbescherming west

Lijkt het je interessant om op een gegeven moment zelf een van bovenstaande rollen te vervullen naast je basisfunctie? Dat kan! Zo kun je je aanmelden als BPO’er van nieuwe collega’s, als stagebegeleider of als lid van het BOT. Deze rollen vervul je meestal onder werktijd en kun je naar eigen inzicht combineren met je andere werkzaamheden. Een mooie kans om je eigen vaardigheden te versterken en je collega’s op een waardevolle manier te on ondersteunen.

Heb je zelf een goed idee over hoe je wilt groeien of bijdragen? Geef het vooral aan bij je teammanager of HR-medewerker; zij denken graag met je mee!

Meer over je doorontwikkelingskansen als jeugdbeschermer

Kom groeien bij Jeugdbescherming west

Klaar voor een baan waarin je een heleboel betekent voor anderen, maar ook volop kunt werken aan je eigen toekomst? Waarin je kunt doorgroeien op jouw manier en actief wordt gesteund in het realiseren van je ambities? Bekijk dan snel onze vacatures. We leren je graag kennen!

Bekijk onze vacatures

begeleiding en bescherming jeugd

Solliciteer direct

Word jij één van onze nieuwe collega's? Vul het sollicitatieformulier hieronder in!

Ben je op zoek naar een stage? Kijk dan op deze pagina!

Nog vragen? Stel ze aan