pleeggezin jeugdopvang pleeggezin jeugdopvang

Verkennend gesprek

Jeugdbeschermer, iets voor jou?

Werken als jeugdbeschermer is niet zomaar een baan. Je komt lastige situaties tegen en zult soms moeilijke keuzes moeten maken. Jeugdbeschermers worden tenslotte niet ingezet als het op rolletjes loopt in een gezin. We snappen het dan ook als je nog twijfelt of het vak van jeugdbeschermer bij je past. 

Of je nou net afgestudeerd bent of juist al enige tijd werkzaam bent in de jeugdzorg en overweegt om de switch te maken naar jeugdbeschermer. We snappen het als je vragen hebt. Of misschien werk je nu in een heel andere branche en heb je geen passende opleiding op zak om dit werk te kunnen uitvoeren. Wat jouw achtergrond ook is, tijdens een verkennend gesprek kijken we samen wat bij jou past en wat jouw mogelijkheden zijn bij Jeugdbescherming west.

contact met begeleiders

Samen zoeken we jouw ideale jeugdzorgbaan 

Wil je vanuit de jeugdhulp de carrièrestap maken naar de jeugdbescherming? Dan gaan graag we met jou om tafel. We kijken naar je eerdere werkervaring en naar jouw wensen. Waar wil je naartoe groeien binnen de jeugdzorg? Maar ook: wat breng je mee, wat is je persoonlijkheid, en waar loop je tegenaan. En past Jeugdbescherming west daarbij? Op deze vragen zullen we gezamenlijk antwoorden gaan zoeken. 

Twijfel je of je geschikt bent als jeugdbeschermer? 

In een functie als jeugdbeschermer kom je soms in lastige situaties terecht en je moet stevig in je schoenen staan. Je hebt dus zo je twijfels of jij de juiste persoon bent voor dit werk, en dat begrijpen we heel goed. Heb jij het in je, oftewel: neem jij de juiste vaardigheden en persoonlijkheid mee? Tijdens een verkennend gesprek kom je erachter. 

pleegkind in gesprek met begeleider
Verhuizing pleegkinderen, jeugdzorg

Carrière-switchers zijn ook welkom! 

Kom je uit een hele andere branche en wil je het graag over een andere boeg gooien? Leuk dat je aan de jeugdbescherming denkt! We helpen je graag uitzoeken of dit bij je past.  In een verkennende gesprek met jou nemen we de mogelijkheden met je door als je (nog) niet over de juiste papieren beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een traject bij StapIn Jeugdzorg, een EVC-traject (eerder verworven competenties) of starten in een functie waar geen SKJ-registratie voor nodig is. 

Plan een verkennend gesprek!

Stuur ons hieronder een bericht en wij plannen je gesprek zo snel mogelijk in! 

Leonie Advizo

Nog vragen? Stel ze aan