pleeggezin jeugdopvang pleeggezin jeugdopvang

Verkennend gesprek

Jeugdbeschermer, iets voor jou?

Werken als jeugdbeschermer is niet zomaar een baan. Jeugdbeschermers komen namelijk in beeld wanneer er zorgen zijn over het veilig opgroeien van kinderen en jongeren. Daardoor kom je lastige situaties tegen en moet je soms moeilijke keuzes maken. We begrijpen het dan ook als je vragen hebt of nog twijfelt of het vak van jeugdbeschermer bij je past.

Misschien ben je net afgestudeerd, of ben je juist al enige tijd werkzaam in de jeugdzorg en overweeg je om de switch te maken naar jeugdbeschermer. Of misschien werk je nu in een hele andere branche en heb je geen passende opleiding om dit werk te kunnen uitvoeren. Wat je achtergrond ook is, tijdens een verkennend gesprek kijken we samen wat bij je past en wat je mogelijkheden zijn bij Jeugdbescherming west.

contact met begeleiders

Samen zoeken we jouw ideale jeugdzorgbaan 

Wil je vanuit de jeugdhulp de carrièrestap maken naar de jeugdbescherming? Dan gaan graag we met jou om tafel. We kijken naar je eerdere werkervaring en naar jouw wensen. Waar wil je naartoe groeien binnen de jeugdzorg? Maar ook: wat breng je mee, wat is je persoonlijkheid, en waar loop je tegenaan. En past Jeugdbescherming west daarbij? Op deze vragen zullen we gezamenlijk antwoorden gaan zoeken. 

Twijfel je of je geschikt bent als jeugdbeschermer? 

In een functie als jeugdbeschermer kom je soms in lastige situaties terecht en je moet stevig in je schoenen staan. Je hebt dus zo je twijfels of jij de juiste persoon bent voor dit werk, en dat begrijpen we heel goed. Heb jij het in je, oftewel: neem jij de juiste vaardigheden en persoonlijkheid mee? Tijdens een verkennend gesprek kom je erachter. 

pleegkind in gesprek met begeleider
Verhuizing pleegkinderen, jeugdzorg

Carrièreswitchers zijn ook welkom! 

Kom je uit een hele andere branche en wil je het graag over een andere boeg gooien? Leuk dat je aan de jeugdbescherming denkt! We helpen je graag uitzoeken of dit werk bij je past. In een verkennend gesprek nemen we samen met jou de mogelijkheden door als je (nog) niet over de juiste papieren beschikt. Wellicht is een start als ondersteunend jeugdbeschermer een passende eerste stap.

Plan een verkennend gesprek!

Stuur ons hieronder een bericht en wij plannen je gesprek zo snel mogelijk in! 

Nog vragen? Stel ze aan