jeugdbescherming west
Terug naar overzicht

Teamondersteuner voor de locaties Zoetermeer en Den Haag

Solliciteer nu

Word jij onze nieuwe teamondersteuner voor de locatie Zoetermeer en Den Haag?

 

Wie zijn wij?

Jeugdbescherming west is een Gecertificeerde Instelling in de regio Haaglanden, Zuid- Holland en Zeeland. Ieder kind blijvend veilig, dat is onze opdracht. Wij doen dat 7 x 24 uur voor kinderen in de meest complexe situaties. Onze aanpak richt zich op het creëren van een duurzaam veilige basis voor het kind. Door goed samen te werken met het kind, de ouders, hun netwerk en de betrokken hulpverleners doorbreken we bestaande problematische gezinspatronen. Wij werken methodisch en leren en reflecteren doorlopend op ons handelen. 

Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen en als er sprake is (geweest) van crimineel gedrag van het kind, zorgen wij ervoor dat nieuw crimineel gedrag voorkomen wordt. Wij bouwen met het kind, de ouders, het netwerk en de betrokken professionals aan duurzame veiligheid door het maken van veiligheidsafspraken, altijd vanuit een gezinsgericht perspectief. Dat betekent dat wij goed kijken naar het hele gezin en daarbij gezinspatronen samen analyseren, aanpakken en doorbreken. Om een duurzaam veilige basis te bereiken volgen wij de veiligheid voortdurend. Wij hebben specifiek aandacht voor het herkennen van seksueel misbruik, het effectief interveniëren bij complexe scheidingen en het borgen van cliëntparticipatie. We zetten onze expertise in om maximaal waardewerk te verrichten en verspilling te voorkomen. Onder waardewerk verstaan we alles wat bijdraagt aan de blijvende veiligheid van het kind. Wij zijn een onderdeel van de veiligheidsketen en werken samen met de wijk- en jeugdteams. We vinden het voor het realiseren en vasthouden van de veiligheid belangrijk dat het jeugdteam als procesregisseur voor het geheel betrokken blijft tijdens onze interventie. Wij delen onze expertise actief zodat we gezamenlijk op tijd zicht hebben op de veiligheid van kinderen en escalaties voorkomen worden. Daarnaast adviseren wij de gemeenten over passend zorgaanbod. Dat doen wij vanuit de overtuiging dat door vroeg ingrijpen met de juiste interventie onveilige situaties voor kinderen voorkomen worden. Onze jeugdbeschermers doen betekenisvol en intensief werk. Zij moeten zich veilig en vitaal voelen bij het uitvoeren van hun werk. Daarom zorgen wij voor optimale ondersteuning, begeleiding, opleidingen, tijd voor reflectie en beschikbaarheid van specialistische expertise.

Wat ga je doen?

De teamondersteuner levert een administratieve bijdrage aan het primaire proces. De teamondersteuner zorgt op een efficiënte, klantgerichte en effectieve wijze voor secretariële, organisatorische en  procesmatige ondersteuning van de jeugdbeschermers.

De teamondersteuner draagt zorg voor een goede doorloop en monitoring van de verschillende processen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het bewaken van termijnen en communicatie hierover naar de jeugdbeschermers en teammanager. Ook wordt administratieve ondersteuning geboden en informatie verstrekt aan de jeugdbeschermers.

De teamondersteuner organiseert vergaderingen, (cliënt)bijeenkomsten en klachtgesprekken en notuleert deze. De teamondersteuner speelt zelf actief in op vragen van onze jeugdbeschermers zodat zij optimaal gefaciliteerd worden.

Samen met collega-teamondersteuners wordt gewerkt als één team om de jeugdbeschermers optimaal te ondersteunen. De werkzaamheden worden op eenduidige wijze gedaan, zodat men elkaar kan vervangen waar dit nodig is.   

Wat vragen wij?

 • MBO+ / HBO werk- en denkniveau;
 • Enige relevante werkervaring is een pré;
 • Kennis van en vaardig in het gebruik van verschillende geautomatiseerde systemen, zoals het Officepakket.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ervaring in notuleren;
 • Kennis van projectmatig werken;
 • Een pro-actieve, professionele en zorgvuldige werkhouding;
 • Kennis van het werkgebied Jeugdbescherming west is niet noodzakelijk, maar wel een pré;
 • Basiskennis van wet- en regelgeving in civiel- en strafrecht is niet noodzakelijk, maar wel een pré.

Ons aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor 32-36 uur per week (als je nu een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij Jeugdbescherming west dan behoud je deze);
 • Salariëring conform de CAO-jeugdzorg: schaal 6, maximaal  € 3.593 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, een fietsplan, opname in het pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Heb je interesse?

Je kunt solliciteren via onderstaande button.

De eerste gesprekken willen we z.s.m. plannen op een datum die mogelijk is en die ook jou schikt. 

Een assessment door een extern bureau kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure. 

Als teamondersteuner bij Jeugdbescherming west werk je met vertrouwelijke gegevens. Daarom vindt aanstelling plaats onder voorbehoud van het overleggen van een gunstige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).  

Heb je vragen?

Voor eventuele vragen over de functie kun je terecht bij Ellen de Knegt, 0631924273

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

jeugdbeschermers

Benieuwd hoe andere jeugdbeschermers hun werk ervaren?

Ontdek hun verhalen en ervaringen.

Lees meer

Solliciteer

Sollicitatieprocedure voor ervaren jeugdbeschermers

Kennismakingsgesprek

Tijdens de eerste kennismaking toetsen we of je een realistisch beeld hebt van de functie, en kijken we naar jouw persoonlijkheid: wat zijn je sterke punten en wat zijn je valkuilen? Het kan zijn dat we je een casus voorleggen: een realistische werksituatie die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Assessment (online)
Klikgesprek met manager
Arbeidsvoorwaardengesprek
Contract
Toegang tot de introductieapp