jeugdbescherming west
Terug naar overzicht

Senior communicatieadviseur jeugdbescherming

Solliciteer nu

Wij zoeken een stevige zelfstandig opererende en seniore communicatieadviseur die ons helpt het verhaal van onze jeugdbeschermers en Jeugdbescherming west te vertellen. Je hebt dan ook oog voor nieuwe ontwikkelingen, bent maatschappelijk betrokken en kunt strategisch denken. Je beschikt over relativeringsvermogen en hebt een gezonde dosis humor. Natuurlijk ben je ook organisatiesensitief en nieuwsgierig.

Hebben wij je interesse gewekt en ben jij die betrokken collega die op creatieve wijze kan inspringen en een actieve bijdrage wil leveren aan een passende communicatiestrategie binnen het speelveld van de jeugdbescherming? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij? 


Jeugdbescherming west is een Gecertificeerde Instelling in de regio Haaglanden, Zuid-Holland en Zeeland. Ieder kind blijvend veilig, dat is onze opdracht. Wij doen dat 7 x 24 uur voor kinderen in de meest complexe situaties. Onze aanpak richt zich op het creëren van een duurzaam veilige basis voor het kind. Door goed samen te werken met het kind, de ouders, hun netwerk en de betrokken hulpverleners doorbreken we bestaande problematische gezinspatronen. Wij werken methodisch en leren en reflecteren doorlopend op ons handelen. We zetten ons maximaal in om bij te dragen aan de blijvende veiligheid van het kind. Wij zijn een onderdeel van de veiligheidsketen en werken samen met de wijk- en jeugdteams. Onze jeugdbeschermers doen betekenisvol en intensief werk. Zij moeten zich veilig en vitaal voelen bij het uitvoeren van hun werk. Daarom zorgen wij voor optimale ondersteuning, begeleiding, opleidingen, tijd voor reflectie en beschikbaarheid van specialistische expertise. 

Functie en team 

Als senior communicatieadviseur speel je een belangrijke rol in die ondersteuning en werk je mee aan onze missie, ieder kind blijvend veilig. Samen met je collega-communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van in- en externe communicatie, waarbij jouw focus vooral zal liggen op het externe deel. Je bent bij binnenkomst al gewend aan projectmatig werken en kan goed omgaan met stressvolle situaties en zo nu en dan een gezonde tijdsdruk. Daarnaast ben je in staat om adviezen te geven over de wijze van communicatie, rekening houdende met de verschillende perspectieven van onder andere ouders, jeugdigen, jeugdbeschermers en onze netwerkpartners. Dit kun je doen, doordat je goed op de hoogte bent van wat er speelt intern en extern. Samen met je collega's besteed je voldoende aandacht aan het leren en reflecteren zodat jij jezelf blijft ontwikkelen. 

Door goed te observeren, verbind je wat buiten en wat binnen de organisatie speelt met elkaar. Je signaleert daarbij kansen voor bijvoorbeeld verbetering van de kennis over de jeugdbescherming of arbeidsmarktcommunicatie en benut deze. Omdat je goed doelgroepgericht kunt schrijven ben je in staat om op een eerlijke en authentieke wijze verhalend te communiceren over het werk dat onze jeugdbeschermers doen. Ook kun jij goed anderen enthousiasmeren om actief mee te helpen aan het vertellen van ons verhaal en faciliteer je diverse platforms voor bloggende en vloggende collega’s en cliënten. Je bent een sterke en prettige gesprekspartner en je adviseert gevraagd en ongevraagd de Raad van Bestuur en het management over in- en externe communicatie.  

Je bent het eerste aanspreekpunt van journalisten die vragen hebben over ons werkveld en overlegt zo nodig met de andere communicatieadviseurs in het land.  

Omdat we hybride (plaats- en tijdonafhankelijk) werken, kun je jouw werkdag flexibel indelen. Je werkt op kantoor als dat nodig is, vanuit huis als je dat prettig vindt of op een andere locatie die past in jouw planning. Waar en hoe je ook werkt: je bent zichtbaar voor je collega’s en de organisatie. De bestuurssecretaris is jouw leidinggevende. 

Wat ga je doen? 

Wat je gaat doen is veelomvattend en iedere dag is anders. Om je een beter beeld te geven sommen we een aantal taken op: 

 • Je bent het aanspreekpunt voor de pers, je stelt persberichten op volgens een proactief mediabeleid en je ondersteunt bestuurders, teammanagers en collega’s bij mediacontacten en je fungeert als aanspreekpunt bij crisiscommunicatie.  
 • Je bent een goede maar kritische gesprekspartner en geeft het management, de RvB en overige betrokkenen gevraagd en ongevraagd advies over communicatieaangelegenheden.  
 • Je onderhoudt contacten met stakeholders en netwerkpartners.  
 • Je coördineert en onderhoudt alle mediacontacten. 
 • Je staat in nauw contact met collega’s in het land op het gebied van communicatie.  
 • Je hebt veel contact met verschillende medewerkers in de organisatie zodat je goed weet wat er speelt en wat zij nodig hebben. 
 • Je neemt deel aan diverse projectgroepen, zowel intern als extern. 
 • Je zet actief de sociale media en ons intranet in. 
 • Je ontwikkelt communicatiemiddelen en begeleidt het proces met onder andere vormgevers en webbouwers, waarbij je bijdraagt een eenduidige in- en externe presentatie van de organisatie en onze huisstijl bewaakt.  
 • Je beheert de websites, ons intranet en apps en zorgt dat deze actueel zijn. 
 • Je doet de tekstredactie voor alle denkbare communicatiekanalen. 

Wie ben jij? 

Je bent allereerst een proactieve en enthousiaste collega met de nodige ervaring als communicatieadviseur die zin heeft in deze nieuwe uitdaging. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen, bent maatschappelijk betrokken en kunt strategisch denken. Je beschikt over relativeringsvermogen en hebt een gezonde dosis humor. Natuurlijk ben je ook organisatiesensitief en nieuwsgierig.  

Ons aanbod: 

 • Salariëring conform de cao Jeugdzorg: schaal 10, maximaal € 4.974 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. 
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd met bij goed functioneren na één jaar omzetting naar een vast dienstverband 
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, tegemoetkoming bij ouderschapsverlof, fietsplan, NS-businesscard, uitgebreid vitaliteitsprogramma en deelname aan PFZW-pensioenfonds. 
 • Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuiswerkvergoeding ontvangen en er is budget voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek. 

Procedure en meer informatie 

De vacature staat open totdat we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Stuur je CV met motivatie zo snel mogelijk aan ons toe. Wil je aanvullend een sollicitatievideo maken? Dat kan! Vertel ons in 1 minuut jouw verhaal waaruit je motivatie blijkt en waarmee je laat zien hoe jij in het professionele leven staat. Zijn we net zo enthousiast over jouw CV en (video)motivatie als jij over onze vacature, dan plannen we in overleg met jou graag zo snel mogelijk een kennismaking in.  

We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast een eerste tip: wees jezelf. We verwelkomen graag medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven en zijn benieuwd naar jou. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 

Voor eventuele vragen over de functie kun je terecht bij Anita Sonneveldt (bestuurssecretaris) via telefoonnummer 06 - 31 92 43 95. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

jeugdbeschermers

Benieuwd hoe andere jeugdbeschermers hun werk ervaren?

Ontdek hun verhalen en ervaringen.

Lees meer

Solliciteer

Sollicitatieprocedure

Kennismakingsgesprek

Tijdens de eerste kennismaking toetsen we of je een realistisch beeld hebt van de functie, en kijken we naar jouw persoonlijkheid: wat zijn je sterke punten en wat zijn je valkuilen? Het kan zijn dat we je een casus voorleggen: een realistische werksituatie die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Assessment (online)
Klikgesprek met manager
Arbeidsvoorwaardengesprek
Contract
Toegang tot de introductieapp