jeugdbescherming west
Terug naar overzicht

Gedragswetenschapper voor Expertiseteam

Solliciteer nu

                                                                              

Gedragswetenschapper voor Expertiseteam Complexe Zorg

Gedragswetenschapper(s) voor

12 - 24 uur JB west

 

We zijn op zoek naar dé gedragswetenschapper voor het Expertiseteam Complexe Zorg met kennis van en affiniteit met zeer complexe problematiek van de meest kwetsbare jongeren en gezinnen. Ben je cliëntgericht en breng jij graag expertises bij elkaar om te komen tot een onderbouwd advies ten behoeve van passende zorg voor complexe gezinssituaties?

Wij bieden een werkomgeving waarbij vakkundigheid, collegialiteit en het verbinden van diverse expertises rondom “Ieder kind blijvend veilig” centraal staan. 

Expertiseteam Complexe Zorg

Het Expertiseteam Complexe Zorg is een afdeling van Jeugdbescherming west die beschikbaar is voor de jeugdzorgregio’s die hiervoor een contract hebben afgesloten (Haaglanden, Midden Holland, Holland Rijnland en ten dele Zuid-Holland Zuid). Het team geeft consult, advies en bemiddelt bij complexe zorg en procedures in de jeugdhulpverlening (0-23 jaar). De expertise rondom Jeugdhulp Plus, specialistische jeugdhulp, complexe casuïstiek zijn in dit team vertegenwoordigd. 

Voor de Regionale Expert Tafel (RET) zijn we op zoek naar een gedragswetenschapper. De RET is actief in de regio’s Haaglanden, Midden Holland en Holland Rijnland. Afhankelijk van de matching en voorkeuren zul je inzetbaar zijn voor één of meerdere regio’s. De RET bestaat naast de gedragswetenschapper uit een voorzitter, vertegenwoordigers van zorgaanbieders en onderwijs en een zorgbemiddelaar.

Wat ga je doen? 

·Adviseren aan medewerkers, collega gedragswetenschappers en medewerkers van landelijk werkende instellingen bij complexe casuïstiek en buiten regionale plaatsingen.

·Knelpunten signaleren in het zorgaanbod op lokaal, regionaal en provinciaal niveau ten behoeve adviseren van intern en extern beleid.

·Aanmeldingen screenen voor de RET door een korte dossieranalyse, het opvragen van aanvullende informatie en het vaststellen van de urgentie van de vraag.

·Het inhoudelijk ondersteunen bij opschaling van vastgelopen casuïstiek en adviseren van de voorzitter bij deze inhoudelijke vraagstukken ver het uit te zetten beleid.

·Verzamelen, ordenen en selecteren van relevante informatie ten behoeve van de RET

·Voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de adviezen uit de RET.

·Zorgen voor nauwkeurige verslaglegging van de RET. 

Wie ben jij?

Je bent een creatief denker, leergierig en enthousiast. Je hebt de nodige ervaring met (hoog) specialistisch zorgaanbod, die graag het netwerk inzet. Je bent contactueel en communicatief vaardig, vraag-, en oplossingsgericht en samenwerkingsgericht. Je kunt goed plannen en organiseren, bent flexibel, analytisch, organisatiesensitief en daadkrachtig.

·Je hebt een afgeronde academische opleiding in de orthopedagogie / ontwikkelingspsychologie en bent in bezit van diagnostiek-aantekening NIP of NVO;

·Een postmasteropleiding (GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist) is een pré. (Bij een afgeronde postmasteropleiding met diploma zijn bijpassende arbeidsvoorwaarden bespreekbaar).

·Je hebt kennis van en ruime werkervaring (minimaal 5 jaar) in de jeugdhulpverlening;

·Sterke contactuele en communicatieve vaardigheden;

·Je weet zaken van gedacht naar gedaan te krijgen 

Ons aanbod:

·Salariëring conform de CAO-jeugdzorg: schaal 11, maximaal € 5.722,20 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (Schaal 12 bespreekbaar indien opleidingsniveau en/of ervaring daar aanleiding toe geeft).

· Een dienstverband voor 12 tot 24 uur; in eerste instantie voor 6 maanden;

· Goede arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, tegemoetkoming bij ouderschapsverlof, mogelijkheid van hybride werken,

 een thuiswerkvergoeding, fietsplan, NS-businesscard, uitgebreid vitaliteitsprogramma en deelname aan het PFZW pensioenfonds.

 

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 31 mei 2024 a.s. dit kan via link “solliciteer”. 

Bij Jeugdbescherming west staat inclusiviteit en diversiteit hoog op de agenda. Als organisatie die gezinnen bijstaat met verschillende achtergronden, ervaringen en behoeften, is het voor ons belangrijk dat onze medewerkers een goede afspiegeling zijn van de samenleving om daarbij aan te sluiten. Kandidaten met een migratieachtergrond moedigen wij in het bijzonder aan op deze vacature te reageren.

Wil je meer informatie?

Nadere informatie kan ingewonnen worden bij Gaoya Gao (Voorzitter RET Holland Rijnland) via telefoonnummer 06-11315233

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

jeugdbeschermers

Benieuwd hoe andere jeugdbeschermers hun werk ervaren?

Ontdek hun verhalen en ervaringen.

Lees meer

Solliciteer

Sollicitatieprocedure

Kennismakingsgesprek

Tijdens de eerste kennismaking toetsen we of je een realistisch beeld hebt van de functie, en kijken we naar jouw persoonlijkheid: wat zijn je sterke punten en wat zijn je valkuilen? Het kan zijn dat we je een casus voorleggen: een realistische werksituatie die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Assessment (online)
Klikgesprek met manager
Arbeidsvoorwaardengesprek
Contract
Toegang tot de introductieapp